clarins

Ansvarlig skjønnhet med Clarins

Kjernen i Clarins virksomhet er kjærligheten til mennesker og planeten vår. Merket mener at skjønnhet kommer fra hjertet og uttrykkes ved å gjøre tiltak for å beskytte planeten og hjelpe mennesker med dårligere forhold i livet. Her er fire grunner til å bruke Clarins (i tillegg til deres fantastiske produkter selvfølgelig).

NordicFeel Lifestyle

clarins

1. Beskytter miljøet

Clarins lager ikke bare fantastiske produkter som gir strålende resultater, de beskytter også miljøet vårt. For eksempel har virksomheten som mål å bruke 100% resirkulert emballasje. Andelen resirkulerbart emballasjemateriale, som glass og papp, utgjør allerede 63% av Clarins-produktene i dag. For å oppnå dette målet er Clarins utstyrt med en miljøkalkulator som hjelper til med å vurdere, ta valg og få energigevinster på blant annet vannforbruk, resirkulerte materialer og valg av emballasje.

Clarins foretrekker også økologiske ingredienser, lokalt dyrkede planter og varer kjøpt i samsvar med rettferdig handel. Ved høsting av ingredienser brukes metoder som beskytter økosystemer, fremmer lokalsamfunn og fremfor alt respekterer biologisk mangfold. 40% av de naturlige ekstraktene i produktene kommer fra økologisk dyrkede planter – en andel som Clarins sikter mot å doble før 2025.

1. Sosialt ansvar

Clarins jobber også med samfunnsansvar der de blant annet er sterkt involvert i FEED. Det er en organisasjon grunnlagt av Lauren Bush i 2007, og strever for å skaffe mat til barn fra de fattigste landene og hjelpe dem å gå på skolen. I 2021 har FEED sammen med Clarins gitt mer enn 30 millioner skolemat.

3. Lokale produsenter

Når det er mulig, utvikler Clarins langsiktige partnerskap som er i tråd med rettferdig handel – og kombinerer sosialhjelp og økonomisk utvikling med dyrking av plantene som trengs for å lage Clarins-formler. I 2008 signerte Clarins sin første avtale i sitt slag, som kombinerte innkjøp av råvarer med hjelp fra små produsenter og deres lokalsamfunn gjennom mer rettferdig kompensasjon, forbedrede levekår og tilgang til helse og utdanning.

4. Innovative produkter

Clarins Laboratories regnes som en pioner innen plantevitenskap og teknologi. Clarins forskere har laget banebrytende formler som er uten sidestykke i kosmetikkindustrien. Ved å lytte, observere og analysere – Clarins har åpnet nye veier innenfor dette deres prisbelønte anti-polution complex ble lansert i 1992 for å beskytte huden mot skadelige effekter av miljøet. I dag finnes dette kraftige komplekset i alle Clarins dagkremer, og det forbedres stadig.

Nysgjerrig på hvilke produkter fra Clarins som selger best hos oss? Se topplisten her.

Tips dine venner!