hyaluronsyre

Hyaluronsyre – ingrediensen alle prater om

Du har kanskje hørt navnet eller sett det i en ingrediensliste på noen av dine kremer? Vi forteller hva hyaluronsyre er og hvorfor det er så bra for huden

NordicFeel Lifestyle

hyaluronsyre

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er ikke en syre, men et sukkermolekyl som øker elastisiteten i huden og gir en støtdempende effekt. Vi har hyaluronsyre naturlig i kroppen, men dessverre avtar nivåene med alderen. Det som er så spesielt med dette molekylet er at det kan bilde vann opptil tusen ganger sitt eget volum.

Hyaluronsyre i produkter

Dette er en ingrediens som fukter og gjør huden fastere! Hyaluronsyre øker hudens fuktighetsbinding og har fuktighetsbevarende egenskaper. Molekylet går inn i huden og bærer opptil 100 ganger sin egen vekt.

Hyaluronsyre finnes i ulike former, avhengig av hvordan molekylstrukturen er bygd opp. For eksempel trenger molekylet å være i mikrostørrelse i ulike serum. Dette gjøres med en spesiell teknikk, noe som gjør at noen produkter er dyrere, men mye mer aktive.

Hyaluronsyrens effekt på huden:

  • Fyller ut og gir en glattere hud.
  • Hjelper med å beholde fuktigheten i og på huden.
  • Øker antioksidantforsvaret i huden og gjør den mer motstandsdyktig mot frie radikaler.

Innholdsfortegnelsen

På en innholdsfortegnelse kan hyaluronsyre også hete hyaluronic acid, hyaluronan, sodium hyaluronate, sodium hyaluronate crosspolymer eller natriumhyaluronat. Dette er avhengig av hvordan stoffets molekylstruktur er bygd opp og hvilke egenskaper den har. Hyaluronsyre har en naturlig opprinnelse og man finner den gjerne i økologiske og naturlige produkter.

Tips dine venner!