Barber deg som proffene!

Det å barbere seg er en kunstform, noe vi har blitt mer klar over ettersom vår generasjon menn oftere går til barberen enn til frisøren. For det er faktisk en kunst å barbere seg riktig. Her får du guiden til de profesjonelle for den perfekte barberingen - hjemme.

Snarveien til en enkel våtbarbering er i dusjen.

Varmt vann og damp får porene til å åpne seg og vil også mykgøre skjegget. Men pass på at du rengjør ansiktet med en rengjøringskrem som fjerner smuss og fett. Her får du grunnkurset.

For deg som vil ta din barbering et steg videre, da bør du forberede huden med en barberolje eller en pre-shavesåpe. La oljen få virke på huden i noen minutter etter at du har grundig massert det inn i skjegget. Det myker opp både huden og skjegg og gir bedre glid, noe som igjen fører til en problemfri barbering.

Få det perfekte skummet

De profesjonelle gjør dette med fin barberkost og barbekopp. Har du dårlig tid kan du bygge opp et godt skum ved å massere barberskummet rett inn på huden.

Bruk sirkulære bevegelser uansett om du bruker fingrene eller en barberkost. Barberkosten hjelper deg å myke opp og løfte opp skjegget så du lettere kommer til hvert enkelt hårstrå.

Nå er tiden inne for selve barberingen.

Jobb i korte drag, lås håndleddet og la høvelens tyngde gjøre jobben for deg. Skyll høvelen med varmt vann mellom hver omgang og bygg opp et nytt skum om det er nødvendig. De profesjonelle bruker en barberingstrategi der ansiktet deles inn i ulike seksjoner som barberes på forskjellige måter.

I korte trekk; begynn der huden er tynnest som på sidene av ansiktet, fortsett med halsen og avslutt rundt munnen og haken. Bruker du en barberkniv kan du trenge å hjelpe til med å strekke huden for å få en lettere, rettere barbering.

Fuktighet, Fuktighet, fuktighet

Pass på at du har fjernet alle restene av barberskum i ansiktet. Bruk gjerne kaldt vann ettersom det hjelper med å lukke porene. Barbering er en påkjenning for huden.

For å unngå hudirritasjoner og stram hud, smør inn med en fuktighetsgivende ansiktskrem, after shave eller barberbalsam. Det finnes mengder av spennende produkter på markedet, så pass på å velge en som passer akkurat for din hudtype – og unngå produkter med alkohol da disse tørker ut huden din.

Populære barberprodukter fra Recipe For Men:

Facial Cleanser

Recipe For Men

En fin, dyptvirkende rensegel som effektivt fjerner skitt dypt i porene.

Les mer her

Clear Shaving Gel

Recipe For Men

En fuktighetsgivende barbering gel som ikke skummer.

Les mer her

Ultra Sensitive Shaving Foam

Recipe For Men

En ekstra mild barberskum utviklet for optimale resultater med barbering med en barberhøvel.

Les mer her

After Shave Balm

Recipe For Men

Nedkjøler og lindrer smerter og ubehag forbundet med barbering, samtidig er den nærende og fuktighetsgivende.

Les mer her

Anti-Shine Moisturizer

Recipe For Men

For de som trenger ekstra fuktighet, men som føler at huden blir blank av tradisjonelle fuktighetskremer.

Les mer her

Beard Elixir

Recipe For Men

En blanding av naturlige oljer og ekstrakter gir er groomet utseende, kjøler og lindrer irritasjon i skjeggbunnen.

Les mer her
Tips dine venner!