Skjønnhetsknep for deg med normal hud

Visste du at en normal hudtype ofte eldes fortere enn en fet hud og at det derfor er ekstra viktig å beskytte den på best måte for å unngå fine linjer for tidlig?

Hudterapeut Magdalena

Du har normal hud om …

… du har en jevn og fin hudtone, ingen synlige porer og verken tørr eller oljet hud. Huden er myk, spenstig med fin glød. Den har en normal talgproduksjon og fargetonen er jevn og feilfri. Å ha normal hud er ikke så vanlig som mange tror, derfor er navnet litt misvisende. Men normal hud er akkurat den freshe og velbalanserte huden mange strever etter å få. Selv om man er heldig å ha en slik hudtype er det fortsatt viktig å ta godt vare på huden sin da en slik hudtype også trenger vedlikehold for å bevare sin ungdommelighet.

Hvofor har du normal hy?

Du kan takke dine gener og at du ble født med gode forutsetninger.

Slik tar du vare på normal hud

Til tross for at du har en feilfri hud er det viktig med riktig behandling. Selv en normal hud kan til tider bli tørr, fet eller sensitiv om du behandler den feil og skaper ubalanse i huden. Ubalanse kan også komme fra ytre påvirkninger, stress eller hormonelle forandringer. Vær nøye med å gjenfukte, beskytte mot solens skadelige stråler og bruk produkter som er tilpasset normal hud.

Selv om du er ung og har en normal hud  så er det viktig å vedlikeholde  og forebygge huden din slik at huden fortsetter å være så fin og problemfri som mulig også når du blir eldre. Det aller viktigste for en med normal hud er FUKT. Tilfør fukt allerede fra ung alder så øker du mulighetene for at huden holder seg fresh og spenstig også når du blir eldre. Viktige hudpleierutiner for en med normal hud er rens, ansiktsvann, dagkrem med solfaktor, øyekrem og nattkrem. Det er også viktig å peele huden en gang iblant (gjerne en gang i uken) for å fjerne gamle, døde hudceller på hudoverflaten.

Vanlige feil for normal hud

Ettersom du allerede har en perfekt hud er det lett å «hvile på laubærene» og glemme ta vare på den, underholde og beskytte den.

Tenk på! En normal hud eldres oftere enn en fet hud. For å unngå å få linjer og rynker for tidlig – følg rådene over.

Her finner du våre hudpleieprodukter for normal hud!

Läs också: Slik får du fin hud!

Jeg anbefaler:

Aroma Cleanse

Decléor
Les mer her

Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence

Lumene
Les mer her

Good Morning Honey Silk Facial Serum

Hey Honey
Les mer her

Ibuki Refining Moisturizer Enriched

Shiseido
Les mer her

Instant Cleansing Water

Christian Dior
Les mer her

Cellular Performance Mask

Shiseido
Les mer her
Tips dine venner!