Sustainable Beauty – Skjønnhet som tar ansvar

Nå har vi gjort det enklere for deg å finne våre økologiske, naturlige, veganske produkter som ikke er testet på dyr. I vår nye kategori "Sustainable Beauty" har vi samlet alle sertifiserte skjønnhetsprodukter, noe som betyr at de oppfyller en rekke spesifikke kvalitetskrav. Dette gjør at du skal kunne kjenne deg sikker på ditt valg! Vi forklarer forskjellen mellom økologiske, naturlige, veganske og ikke dyretestede produkter.

NordicFeel Lifestyle

Økologisk – når innholdet teller

Øko-trenden er enorm og det kommer nok av det faktum at vi har blitt mer bevisste og dermed stiller høyere krav til innholdet i våre skjønnhetsprodukter. Men hva er egentlig forskjellen mellom økologiske og naturlige produkter?

Økologiske produkter inneholder ingredienser fra avlinger der sprøytemidler og kunstgjødsel ikke er tillatt. I tillegg til at økologiske produkter holder slike stoffer unna din kropp, så gjør du også en innsats for miljøet og vårt økosystem, som blant annet bidrar til renere vann. Økologiske avlinger innebærer også at alle som jobber der slipper å bli utsatt for skadelige sprøytemidler.

Det kan være viktig å vite at sertifiserte produkter ofte ikke inneholder 100% økologiske ingredienser. Det er fordi noen ingredienser som f.eks vann og leire ikke kan klassifiseres som økologisk, da de ikke er dyrket. Her finner du alle økologiske produkter.

Naturlige produkter betyr at ingrediensene kommer fra naturlige stoffer som f.eks kokos, olivenolje og avokado. Ingrediensene har en naturlig opprinnelse, men har blitt behandlet i prosessen og kan derfor inneholde tilsetningsstoffer. Her finner du alle naturlige produkter.

Tips på produkter

Super BioActive

Estelle & Thild

Økologisk, naturlig og vegansk hudolje

Les mer her

Spearmint and Medowsweet

John Masters Organics

Økologisk og naturlig shampoo

Les mer her

Iris Hydrating Facial Lotion

Weleda

Naturlig og økologisk ansiktslotion

Les mer her

Veganske produkter og produkter som ikke er testet på dyr

At et produkt ikke er testet på dyr betyr at det ikke er utviklet med hjelp av dyreforsøk. En Vegan-merking er derimot fri for ingredienser av animalsk opprinnelse, f.eks bivoks eller lanolin (fett fra ull). I tillegg skal det ikke ha vært noen animalske råvarer i produksjonsmiljøet.

Her finner du alle veganske skjønnhetsprodukter og her er alle som ikke er testet på dyr.

Produkttips

Head & Hair Heal

Maria Nila

Vegansk shampoo som gir volum

Les mer her

Mint Lip Balm

Hurraw!

Vegansk lebepomade som ikke er testet på dyr

Les mer her

Color Statement Lipstick

Milani

Vegansk lebestift som ikke er testet på dyr

Les mer her

Liten ingrediens-ordliste:

Parabener – konserveringsmiddel som brukes i mange produkter som inneholder vann for å forhindre veksten av f.eks bakterier og sopp. Bortsett fra duftstoffer er konserveringsmidler den vanligste grunnen til kontaktallergi mot kosmetikk og hygieneprodukter.

Mineralolje – en av de vanligste ingrediensene i masseproduserte hudpleieprodukter. Inneholder ingen fettsyrer eller vitaminer og tas ikke naturlig opp av huden, noe som kan forårsake en forstyrrelse av hudens naturlige evne til å fukte seg selv.

Sulfater – løser opp fett og brukes i sjampo. Kan imidlertid løse opp hudens naturlige fettnivåer og dermed gjøre huden uttørket.

PEG – syntetiske emulgerende stoffer som brukes for å forhindre at produkter som består av fett og vann ikke blandes. I noen tilfeller er disse stoffene vanskelig eller umulig for naturen å bryte ned.

Silikoner – Gjør at produkter er vannfaste og gir en tilfeldig følelse av mykhet. Kan tørke ut huden, er omdiskutert for sine negative påvirkninger på kroppen og kan være vanskelig for naturen å bryte ned.

Tips dine venner!