arganolje

Alt du trenger å vite om arganolje

Det er flere grunner til å elske den populære ingrediensen arganolje. Hva er dens magiske egenskaper? Hva gjør det egentlig for håret og huden din? Her forteller vi deg alt du vil vite!

NordicFeel Lifestyle

arganolje

Arganolje

Arganolje er en gul vegetabilsk olje som har blitt enormt populær de siste årene. Fra begynnelsen i de marokkanske fjellene har bruken av oljen spredt seg til de fleste land. I dag brukes arganolje hovedsakelig til hår, men også som hudpleie og til matlaging. I opprinnelseslandet Marokko har oljen blitt brukt som et naturmiddel mot forskjellige hudproblemer i mange hundre år.

Hva er arganolje?

Arganolje ekstraheres fra det lavt voksende argantreet ved kaldpressing av de små hvite frøkapslene i frukten. For arganolje som brukes til matlaging, blir frøene stekt før de presses. Resultatet er en lett olje med en halvfett konsistens som er rik på nærende fettsyrer, antioksidanter og vitamin E. Nordicfeel tilbyr mange produkter med arganolje, både i form av arganolje ansikt og kropp, men også som en ingrediens i sjampo, balsam og hudpleieprodukter.

Hvordan bruke arganolje?

Ingrediensene brukes hovedsakelig for sine mykgjørende egenskaper, men finnes også i mange hårpleieprodukter som balsam og hårolje på grunn av dens evne til både å hjelpe flokete hår og redusere krus. Fordi arganolje er tynn absorberes den raskt av huden når den brukes i hudpleieprodukter.

Arganolje – det gule gullet fra Marokko

Det er ikke tilfeldig at arganolje kalles gult gull. Fordi produksjonsprosessen er manuell, blir sluttproduktet ekstra kostbart og eksklusivt. Heldigvis trenger man ikke mye arganolje – noe som betyr at noen få dråper er nok til å dra nytte av de gunstige egenskapene. Hos oss kan du kjøpe produkter med arganolje fra det svenske og økologiske hudpleiemerket Loelle, inkludert Face Hair & Body Oil som er 100% økologisk og kaldpresset.

Oljens positive effekter

Arganolje er et rent naturprodukt med mange positive egenskaper og effekter. I tillegg til at oljen motvirker dehydrering og har en mykgjørende effekt, brukes den også tradisjonelt som et naturlig middel mot blant annet kviser, eksem, tørre flekker og brannsår. En grunn til at arganolje også kan brukes av de med normal til fet hud uten å gjøre huden mer fet, er at den ikke tetter porene.

Gi håret ditt en næringsboost med arganolje

På samme måte er arganolje bra for håret da essensielle oljer med gunstige fettsyrer motvirker statisk hår, øker glansen, gjør håret mykt og smidig.

Selv moden hud føles bra av arganolje

De høye nivåene av vitamin E i arganolje hjelper hudens cellefornyelse, noe som gjør oljen ekstra egnet for moden hud ettersom den jevner ut fine linjer og gir huden en glød og ungdommelig friskhet. Arganolje bidrar også til hudens evne til å holde på fuktighet og holder dermed fuktighet. Siden oljen inneholder karotenoider som beskytter mot UV-stråling, kan den med fordel brukes ved solbrenthet.

Tips! Bruk også arganolje på negler og neglebånd

Kort sagt, arganolje har en rekke bruksområder og det er utmerket å bruke den fra topp til tå. Negler, neglebånd, tørre hæler er bare noen få eksempler på steder der noen få dråper arganolje kan gjøre underverker. I hjemlandet Marokko brukes en variant av oljen også til matlaging. Kjøp arganolje som ingrediens i et av hudpleieproduktene våre, eller bruk den ufortynnet – du vil garantert merke en forskjell!

Produkter med arganolje

 

 1. Argan Oil 30 ml

  Loelle
 2. Argan Oil Of Morocco 385 ml

  OGX
 3. Argan Oil 59 ml

  John Masters Organics
 4. Pure Argan Oil 50 ml

  Moroccanoil
 5. Argan Reviving Dry Oil 118 ml

  OGX
Tips dine venner!