Guide: Velg produkter for din hudtype!

Selvfølgelig vet du at det er viktig å ta vare på huden din! Men visste du at hvis huden din blir for tørr, kan den miste elastisitet og faktisk eldes for tidlig? Så, baser fuktighetsrutinen på hudtypen din for å gi riktig fuktighet.

NordicFeel Lifestyle

Uansett hvilken hudtype du har, trenger du å tilføre fuktighet for at huden din skal trives. Vær oppmerksom på solen og unngå å vaske huden for ofte med feil type rengjøringsmiddel som kan tørke den ut. Velg riktige fuktighetsprodukter for din spesifikke hudtype.

Riktig hudpleie beskytter huden din mot ytre påvirkninger, forurensning og tidlig aldring samtidig som den gir vakker, smidig og glødende hud som tydeligvis trives. Oppdag hele vårt hudpleiesortiment her.

Tørr hud

 

En tørr hud kan ha det vanskeligere for å opprettholde riktig fuktbalanse, porene er ofte små, og kviser er ganske sjeldne, mens tidlige linjer og tørrhetsrynker vises både tidligere og tydeligere. Huden blir ofte ganske stram etter rens, og du føler deg ofte litt flassete og rett og slett tørr i ansiktet.

Din hud er derfor enda mer følsom for ytre faktorer som kulde, varme og dårlig kosthold. Her trengs fuktighet, fett og beskyttelse! Satse på rike dagkremer, fuktighetsgivende serum og ansiktsoljer, og bruk gjerne en næringsgivende ansiktsmaske minst to ganger i uken. Vær imidlertid litt forsiktig med peeling.

Gå til produkter for

Tørr hud

Normal hud

Alles drømmehud? Ja, men egentlig er en normal hud en blanding av fet og normal hud der hudstrukturen er jevn, glatt og porene er normalt store. Huden er ikke fet, og det oppstår heller ikke mange uønskede kviser. Den blir heller ikke tørr etter rengjøring, men det er relativt uvanlig for voksne å ha nettopp normal hud, da produksjonen av hudens naturlige fett reduseres med årene.

En normal hud trenger likevel mye fuktighet for å opprettholde sin utmerkede motstandskraft mot ytre påvirkninger. Sørg for at ansiktskremen din inneholder solbeskyttelse (SPF) og suppler med en fuktighetsgivende maske minst en gang i uken.

Gå til produkter for

Normal hud

Blandingshud

En hudtype som kjennetegnes av at du er tørr eller fet på ulike områder i ansiktet. Kanskje har du normal eller tørr hud på kinnene, men er fet i T-sonen? Og kanskje forsvinner foundationen din allerede ved lunsj, mens rouge holder seg til etter arbeidstid?

En smart tilnærming her er å bruke ulike punktrettede kremer for å møte de forskjellige behovene i ansiktet ditt. Påfør en rensende maske på de fetere områdene i ansiktet og en mer nærende maske på de tørre områdene.

Gå til produkter for

Blandingshud

Fet hud

Du som har fet hud kjenner den igjen ved at den ofte blir blank, oljete og har litt forstørrede porer – men fine linjer og rynker vises senere enn hos de med for eksempel tørr hud. Imidlertid kan urenheter som kviser dukke opp uventet – men unngå å bekjempe det ved å tørke ut huden.

Fet hud er like viktig å fukte som tørr hud, slik at den ikke kompenserer ved å overprodusere fett. Sats på fuktighetskremer og geler for riktig fuktighet til fet hud og unngå å vaske ansiktet med for mye vann.

Velg gjerne produkter med mineralene silica og alger som absorberer fett, men samtidig virker fuktighetsgivende.

Gå till produkter för

Fet hud

Tips dine venner!