Si farvel til fett hår – Din ultimate guide

Å håndtere fett hår kan være en frustrerende opplevelse, men det er viktig å huske at du ikke er alene. Mange sliter med dette problemet, og det finnes løsninger. Her har du fire tips for å hjelpe deg med å kontrollere oljeproduksjonen i hodebunnen og holde håret ditt friskt og vakkert.

1. Balanser Hodebunnens Oljeproduksjon

Bruk en mild shampoo som er spesifikt designet for fet hodebunn. Disse produktene hjelper til med å regulere oljeproduksjonen uten å strippe hodebunnen for naturlige oljer. Vurder å innføre en ukentlig detox-behandling for hodebunnen for å fjerne oppbygging av produktrester og talg.

 1. Scalp Detox Scrub 150 ml

  Björn Axén
 2. PEPTIDE PREP 250 ml

  K18

2. Optimaliser Hårvaskrutinen

Begrens hårvask til  ca 2 ganger i uken. Overvasking kan stimulere hodebunnen til å produsere mer olje. Når du vasker håret, fokuser på hodebunnen og la sjampoen renne gjennom lengdene når du skyller ut.

3. Integrer Tørrshampoo

Tørrshampoo kan være en livredder på travle dager. Det absorberer overflødig olje og gir håret en frisk følelse. Påfør tørrshampoo ved hårrøttene og masser den inn for å fordele produktet jevnt.

 1. Shampowder Dry Shampoo 56 g

  Aveda
 2. No.4D Clean Volume Detox 250 ml

  Olaplex
 3. Water Killer Dry Shampoo Brunette 200 ml

  Evo

4. Bruk en Scalp Brush

En scalp brush kan hjelpe med å eksfoliere hodebunnen og fordele naturlige oljer jevnt over håret. Bruk børsten forsiktig for å stimulere hodebunnen og forbedre blodsirkulasjonen, noe som kan bidra til sunnere hårvekst.

 1. Scalp Massage Brush

  Björn Axén
 2. Scalp Solutions Stimulating Scalp Massager 1 pcs

  Aveda

Med disse fire tipsene kan du ta kontroll over ditt fett hår og forvandle det til et strålende og sunt hår. Husk at tålmodighet og konsistens er nøkkelen til suksess. Prøv deg frem og finn den rutinen som fungerer best for deg, og si farvel til fett hår en gang for alle!

Tips dine venner!