10 tips på hvordan du behandler ditt sommerhår

Her gir frisør Henke Artdeson, som har mange års erfaring som visningsfrisør under verdens fremste moteuker, sine beste knep på hvordan du får behandler sommerhåret etter mye sol og bad.

NordicFeel Lifestyle

Forberedelse

Er ditt hår sunt og velfukted innen du utsetter det for sol og varme, klarer det seg mye bedre. Sørg for at du gjennom hele året behandler og pleier håret ditt etter beste evne – ikke kun «brannslukning». Masker og fuktinnpakninger i det minste èn gang i uken skal rekke.

Her finner du alle våre hårinnpakninger

Å bade i salt

Ikke vær redd for saltvannet. Det inneholder mineraler som faktisk kan være bra for håret ditt.

Varmen skader

At solens stråler er farlige vet de fleste av oss, men selv varmen kan være en stor påkjenning for håret. Er håret ditt allerede behandlet reagerer det enda sterkere i varmen og gjør at blekingsprosessen øker, som igjen svekker håret og gjør at det kan se tørt og slitt ut.

Her finner du alle våre varmebeskyttende produkter

Beskytt med fet innpakning

Påfør en fet innpakning etter at du har badet. Da får du en «slick» og lekker hårfrisyre samtidig som håret ditt nyter av den herlige behandlingen. Varmen fra solen vil da bare forsterke effekten av innpakningen. Win Win!

Bruk ikke klissete stylingprodukter

Bytt ut din voks eller mudd med saltvannspray. Voks smelter i varmen og gir et dårlig resultat. Spray er heller ikke så bra i varmen. En god ide er å spraye inn beskyttende spray eller spray conditioner etter at du har badet.

Varier frisyren

Liker du å ha håret oppsatt? Sørg da for å variere hvor i håret du setter strikken, slik at håret ikke slites unødvendig på et og samme sted.

Her finner du alle vår hårstrikker og hårbånd

Sov med en knute

Har du problemer med at håret ditt ikke vokser lenger enn en viss lengde? Da skal du sette opp håret i en høy knute når du sover. Det som ellers kan skje er at toppene slites mot skulderbladene når du man ligger på det og hårets lengde risikerer å forbli ved skuldrene.

Proteininnpakning

Har håret ditt blitt skadet i sommer kan det være du trenger å bygge det opp igjen med en bra proteininnpakning. Fortsett dette i opptil 6 uker inntil du har bygget opp håret ditt igjen. Men ikke bruk det for lenge – eller sørg for at du vekskler med en fuktigshetsmaske – da noen opplever at for mye proteiner gjør håret «sprøere».

Serum

All ære til håroljer, men det nye produktet mange snakker om. De bygger på samme prinsipp som håroljer, men er lettere og smelter bedre inn i håret.

Sjekk ut våre håroljer og serum her

Nyt!

Ta ikke håret ditt på blodig alvor! Du kommer langt med å være nøye med å gjenfukte. Bad, sol deg og nyt!

Dualsenses Sun Reflects After Sun 60 Sec Treatment

Goldwell
Les mer her

Resistance Serum Thérapiste

Kèrastase
Les mer her

Damage Repair Shampoo

Toni & Guy
Les mer her
Tips dine venner!