Toppliste: After Shave/Balm

Å barbere seg er en påkjenning for huden. Selv om huden din ikke virker irritert så er den alikevel ofte det. Da kan en aftershave hjelpe deg å berolige og gjenfukte huden. Her er våre bestselgende after shaves og after shave balms.

NordicFeel Lifestyle

6 feil du må unngå under barbering

1. Stress

Hastverk er lastverk. Det er ikke på sin plass å stresse når du skal barbere deg. Er du stressa, slurver du med alt. Og da blir det naturligvis et dårlig resultat, som kutt, steder du har glemt å barbere og lignende. Legg deg heller 5 minutt tidligere om kvelden, slik at du har de ekstra 5 minuttene på å gjøre et godt arbeid med barberingen. Du vil føle deg bedre også, så det er jo tross alt en vinn-vinn situasjon dette.

2. Tørr hud

Smør huden både før, under og etter barbering! Da vil du nemlig sikre deg mot de fleste plager. Og for å ta det med en gang, en av de værste tingene du kan gjøre er å barbere deg med «tørr hud», altså uten barberkrem, olje eller vann.

3. Sløve barberredskap

Bruk aldri en sløv barberhøvel eller barberkniv, selv om du bruker en godt smørende barberkrem eller såpe. En sløv barberhøvel eller barberkniv kutter dårlig, og etterlater mye mer stress og plager i huden din enn du ønsker. Barberkviser, nupper, irritert hud, rødflammet hud og diverse andre plager er ofte grunnet en sløv barberhøvel. Bytt til nye barberblader eller barberhøvel!

4. Engangshøvler

Engangshøvler er skrøpelige, dårlig for miljøet da de har mye emballasje og kastes rett etter bruk og dårlige å bruke i ansiktet. Hvem har vel ikke hørt mange dårlige historier med engangshøvler? Husk at du skal barbere deg mange ganger i løpet av livet — invester heller i skikkelig kvalitet som holder livet ut.

5. Produkter med dårlig kvalitet

Det oppfordres også til å undersøke ingredienslisten i hudpleieprodukter, og ikke bare matvarer. Tegn på at et hudpleieprodukt er av god kvalitet, er at det inneholder mye organiske ingredienser  og har en ingrediensliste som er kortest mulig. Parabener (propylparaben, methylparaben o.l.),  er også greit å unngå, selv om dette ofte er omdiskutert og ikke forsket nok på til å gi en tydelig konklusjon enda. Parabener blir brukt som et konserveringsmiddel i hudpleieprodukter, slik at det får en lengre holdbarhetsdato.

6. Barbere deg uten å dusje først

Barberer du deg helt uten forberedelser som dusjing, varm klut i ansiktet eller lignende ber du om bråk. Varmt vann, eller varme generelt har nemlig sin funksjon på huden, og det er å åpne opp porene og mykgjøre skjegget. Det sier seg da selv at det blir lettere å barbere seg da. Du kan jo prøve hvor stor forskjell det er på å barbere seg med «kald» hud versus «varm» hud! Om du har dårlig tid og ikke rekker dusjen, kan du ta glovarmt vann i et nyvasket håndkle og legge det i ansiktet er par minutter. Du vet, slik du har sett på film. Da vil du oppnå samme effekt, nemlig at porene har åpnet seg opp og skjeggstubbene er blitt myket opp betraktelig.

Her finner du alle våre produkter til barbering:

Toppliste - After Shave

 1. Acqua Di Gio Homme 100 ml

  Armani
 2. Eros 100 ml

  Versace
 3. Cool Water 75 ml

  Davidoff
  kr 575 Midlertidig utsolgt
 4. Pour Homme 100 ml

  Versace
 5. 1 Million 100 ml

  Rabanne
  kr 789 Midlertidig utsolgt

Topliste - After shave balm

 1. Boss Bottled 75 ml

  Hugo Boss
 2. Original 150 ml

  Tabac
 3. Pour Homme Dylan Blue 100 ml

  Versace
  kr 385 Midlertidig utsolgt
 4. Cade Comforting After Shave Balm 75 ml

  L'Occitane
 5. Pour Homme 100 ml

  Versace
Tips dine venner!