Hudpleie for ung hud – Hva bør man tenke på?

Kan barn bruke aktiv hudpleie, hvordan ser en god hudpleierutine ut, og gjelder det samme for tenåringer? Mens debatten om hudpleie for barn pågår og aldersgrenser innføres, er spørsmålene mange. Med påvirkning fra sosiale medier kan situasjonen virke enda mer komplisert. Men det trenger det ikke å være! Vi forklarer hva som gjelder.

NordicFeel Lifestyle

Hva menes med aktiv hudpleie?

Aktiv hudpleie refererer til produkter som inneholder aktive ingredienser som retinol, AHA-syre, BHA-syre, niacinamid, peptider og C-vitamin. Disse ingrediensene jobber for å forbedre huden på ulike måter, for eksempel ved å gi glød, bleke pigmenteringer og redusere fine linjer. Når man snakker om aktiv hudpleie, er det rett og slett et samlebegrep for produkter som inneholder disse aktive ingrediensene.

Bør barn bruke aktiv hudpleie?

Nei. Ung hud trenger ikke aktiv hudpleie. Vår hudterapeut Michelle forklarer hvorfor:

«Majoriteten av all aktiv hudpleie er utviklet for å på en eller annen måte fremme cellefornyelsen. Jo eldre man blir, jo langsommere blir cellefornyelsen, derfor ønsker mange å bruke produkter som øker denne prosessen. Rynker, fine linjer, hyperpigmenteringer og ujevn hudstruktur kan forbedres ved hjelp av en raskere cellefornyelse.

…En ung person har allerede en rask cellefornyelse og trenger derfor ikke slike produkter.»

Hvilken hudpleie kan barn og unge bruke?

Ung hud er sensitiv og trenger ikke kompliserte hudpleierutiner. Milde og skånsomme produkter fungerer best. Det er nok med noen få enkle trinn for å holde huden frisk og glad.

Rens: En mild rens er nøkkelen for å fjerne smuss og overflødig fett uten å tørke ut huden. Prøv gjerne Hickaps Ultra-Sensitive Gel To Milk Cleanser, perfekt for ung hud.

Fuktighet: Fukt huden med en lett krem som ikke tetter porene. En favoritt blant unge er Klairs Rich Moist Soothing Cream.

Beskyttelse: Ikke glem solbeskyttelse! Påfør en solbeskyttelsesprodukt med høy SPF for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler. Et godt alternativ er Beauty of Joseons Relief Sun.

Ultra-Sensitive Gel To Milk Cleanser

Hickap
Legg i kurv

Rich Moist Soothing Cream

Klairs
Legg i kurv

Beauty of Joseon

Relief Sun
Legg i kurv

Hva gjelder for tenåringer?

Barns og tenåringers hud er forskjellige. Tenårene kan være en tid med mange utfordringer når det gjelder hudhelse. I puberteten kan problemer med økt talgproduksjon og fet hud oppstå, noe som kan resultere i kviser, hudormer og akne. Men det finnes mange skånsomme og effektive produkter som bekjemper tørr hud, kviser og akne i tenårene.

Tørr eller overflate-tørr hud: Regelmessig fuktighet er nøkkelen. Prøv Weleda Skin Food, en fuktighetskrem som gir huden den næringen den trenger.

Kviser/hudormer og urenheter: Kviser på haken eller i pannen er aldri gøy! Produkter med salisylsyre eller benzoylperoksid kan hjelpe deg med å bli kvitt både kviser og fet hud. Unngå å klemme, ha tålmodighet (kviser forsvinner ikke alltid over natten!) og bruk produkter som for eksempel Dermalogica Clear Start.

Arr etter kviser: For å minimere synligheten av arr kan produkter med ingredienser som retinol eller glykolsyre være effektive, som Dermalogica Post-Breakout Fix.

Skin Food

Weleda
Legg i kurv

Clearing Foaming Wash

Dermalogica Clear Start
Legg i kurv

Post-Breakout Fix

Dermalogica Clear Start
Legg i kurv

En sunn livsstil

Barn trenger ikke å bruke komplisert hudpleie. Som ung kan milde og skånsomme produkter med fokus på å beskytte huden være bra. Tenårshuden kan imidlertid være utfordrende, men det finnes mange effektive alternativer for å håndtere kviser, urenheter og andre hudproblemer. En enkel rutine med rengjøring, fuktighet og beskyttelse er grunnleggende.

Hvis du er usikker på hvilke produkter som er best for ditt barns hud eller hvordan du best behandler spesifikke hudproblemer, ikke nøl med å søke råd fra en hudlege for skreddersydde anbefalinger og behandlinger. En helhetlig tilnærming til helse er alltid å foretrekke, og å fremme en sunn livsstil med næringsrik mat, regelmessig trening og andre sunne vaner bidrar til å støtte hudens helse selv i ung alder.

Utforsk hele vårt utvalg av hudpleieprodukter og handle etter hudtype hos oss.

Tips dine venner!