Vinn krigen mot hudormene

Når målbildet sier en feilfri og strålende hud, men speilbildet sier noe annet. Jeg hjelper deg å ta opp kampen mot hudormene ved å presentere noen av de vanligste årsakene og hvordan du blir kvitt problemet.

Hudterapeut Magdalena

Hva er en hudorm og hvorfor insister de på å dukke opp?

Hudormer rammer de fleste og skyldes en ubalanse i talgproduksjonen. Talget har som oppgave å beskyte huden, men ved en overproduksjon tetter det istedenfor igjen porene og hudormer oppstår. Denne talgen blir etter hvert hard og danner små kuler.  Svarte prikker blir svarte fordi talget har oksidert, og disse prikkene kalles åpne komedoner.

Komedoner oppstår når talgkjertlene tettes igjen på grunn av en opphoping av døde hudceller på hudoverflaten og inne i talgkjertelåpningene. Det er flere årsaker til at denne opphopningen av døde hudceller på huden og i porene oppstår.  Mye soling vil dessuten kunne gi opphopning av døde hudceller.

En vanlig rekasjon er å klemme på hudormen, men om du klemmer feil kan poren istedenfor bli infisert og danne en kvise.  Hvis du absolutt  klemme, er det viktig å varme opp huden, gjerne med et dampbad i minimum 5 min. Så skal du bruke bomullspads til å klemme, ikke negler.

Løsninger:

Rengjør

Hvilken hudtype vi får har oftest med gener å gjøre, men mye kan påvirkes ved å se over din livsstil og hudpleierutiner. Det aller viktigste er kanskje en ordentlig rengjøringsrutine.

Den daglige rensen morgen og kveld er viktig for å minimere smuss i og på huden. I tillegg anbefales det å peele huden skånsomt én til to ganger i uken. Du kan også bruke en utrensende maske én gang i uka.

Unngå å sove med sminke og se opp for feller som svette hårbånd eller capser når du trener. Du kan også gi huden en skikkelig «cleanse» ved å drikke rikelig med vann daglig.

Let etter tilpassede produkter

For problemhuden er spesialtilpassede produkter en bra investering med en ordentlig rengjøringskrem og et ansiktsvann som base.

Har man store problemer kan det være smart å komplementere med produkter som innenolder BHA-syre, som eksfolierer hudoverflaten og løser opp talget i porene. BHA-syre har i tillegg antiflammatoriske egenskaper.

 

Glem ikke å gjenfukte

Glem ikke å gjenfukte huden for å gjenopprette evt ubalanse med en gjenfuktende krem og en krem med solfaktor om du har benyttet det av syrebaserte produkter.

Her finner du alle våre hudpleieprodukter:

Jeg anbefaler:

Age Reform AHA/BHA Exfoliationg Cleanser

Murad

En dobbelvirkende peeling med AHA/BHA og fuktighetsgivende egenskaper som renser og eksfolierer huden skånsomt og effektivt.

Les mer her

Skin Best Serum-In Cream

Biotherm

2-i-1 tekstur som gir effektiviteten av et serum og næringsrik pleie fra en krem

Les mer her

Instant Smooth Perfecting Touch

Clarins

En smeltende, oljefri konsistens som korrigerer rynker, fine linjer og forstørrede porer

Les mer her

Visibly Clear Blackhead Eliminating

Neutrogena

Inneholder en kraftig hudormbekjempende ingredienser for å fjerne og hindre hudormer

Les mer her

Deep Cleansing Charcoal Pore Strips

Biorè

Dyptrensende strips som effektivt "drar ut" hudormer

Les mer her

Aromessence Ylang Cananga Anti-Blemish Oil Serum

Decléor

Serum som reduserer talgproduksjon og matter ned huden

Les mer her
Tips dine venner!