Slik soler du deg trygt!

Du vet hvor viktig det er å beskytte huden mot solens stråler? Det er vanskelig etter en lang vinter, men vi anbefaler deg å følge disse rådene før du trår ut i vårsolen.

NordicFeel Lifestyle

Endelig vår og varmen fra solen føles utrolig godt fortjent etter en lang, mørk vinter. Selvfølgelig skal du nyte solen – bare gjør det på riktig måte! Bare 16% prosent av nordmenn er klar over faktum at for å få full beskyttelse av et solkremprodukt, må du påføre den på nytt annenhver time – og i mengder! 35-40 milliliter kreves for fullkroppsinnsmøring.

Bare 8% vet også at SPF tall, er et tall som angir hvor mye av UVB-stråling som passerer gjennom. Merk at dette bare gjelder UVB stråling. Det er faktisk UVA stråler som er den virkelige gjerningsmannen som skader hudens dypere lag og som i sin tur kan føre til hyperpigmentering, rynker samt økt risiko for hudkreft. UVB-stråler brenner huden, men de «lure «UVA-strålene ikke gjør det. Ergo merker du ikke skaden før det er for sent. En beskyttende solfaktor – som f.eks. SPF 10 –  indikerer derfor at 1/10 av strålingen slippes i gjennom.

Vårt råd er derfor å studere den lille skriften når du kjøper solkrem, invester i en høy beskyttelse både mot UVB og UVA-stråler. Husk at du blir like brun med høy beskyttelse – det tar bare litt lenger tid (og det vil huden din takke deg for i det lange løp).  Bruk solkrem ofte. Brunfargen kan du jukse deg til (sjekk ut våre brun-uten-sol produkter), men du kan ikke jukse deg til en vakker, sunn og rynkefri hud.

Kilde: EVY Technology

Tenk på:

Ikke vær gjerrig med solbeskyttelsen

For å oppnå angitt solbeskyttelse på produktet bør man anvende mer enn man tror. En voksen person trenger en stor håndfull krem for å smøre inn hele kroppen. Pass på at alle hudområder dekkes og massér godt inn, vær spesielt nøye på utsatte områder som ører, nese, nakke, kinnben og skuldre. Bruk gjerne en solstift med ekstra høy solfaktor på lepper, nese og ører.

 

Høy solfaktor

Høyere faktor betyr ikke at du kan spare på solkremen eller påføre den sjeldnere. I følge hudleger smører vi oss inn med 1/3 av anbefalt mengde. Bruk gjerne solkrem fra en barneserie med fysisk solfilter som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler når du skal smøre barn. Husk at huden trenger gradvis tilvenning til solen etter en lang og UV-fattig vinter.

 

UVA-strålene skader huden

UVA-stråler kan skade huden på et dypere nivå samt føre til pigmentflekker, for tidlig aldret hud og økt risiko for hudkreft. Disse strålene gjør oss ikke solbrente, men kan absorberes i overhuden og ødelegge arvestoffet i cellene her. UVA-strålene går gjennom glass, skylag og atmosfære, i motsetning til UVB som blir absorbert.

UVB-stråling kan gi solbrenthet, som etter gjentatte ganger igjen kan føre til hudkreft. UVB-stråler fører til økt produksjon av pigmenter og en fortykkelse av huden, som igjen kan gi beskyttelse mot UV-stråling senere.

Solbeskyttelse fra EVY Technology

Sunscreen Mousse SPF50

EVY TECHNOLOGY
Les mer her

Sunscreen Mousse SPF30

EVY TECHNOLOGY
Les mer her

After Sun Mousse

EVY TECHNOLOGY
Les mer her
Tips dine venner!