Ansiktsmasker – velg rett for din hud

Det finnes ansiktsmasker for alle behov og ønskemål. Hvilken maske passer deg og din hud behov?

NordicFeel Lifestyle

Ulike typer ansiktsmasker

Leirmaske

Leirmasken går i dybden, rengjør dine porer og fjerner overflødig olje fra huden. Derfor anbefales ofte leirmasker til deg med kombinert eller fet hud. Men tross om du har en litt tørrere hudtype kan du anvende leirmaske noen ganger i måneden for en dyprengjøring av huden.

Prøv  Purifying Charcoal Mask från Quick Fix eller Wonder Mud från Biotherm.

 

Exfolierende masker

Det finnes både mekaniske og kjemiske masker som peeler huden din. Kjemiske peelinger med lav styrke er ofte mildest mot ansiktet, spesielt om du har følsom hud. Men husk på at huden blir sensitiv for solen av enkelte kjemiske peelinger, AHA og BHA, så derfor må du alltid påføre solbeskyttelse i ansiktet om du har benyttet deg av disse maskene. Anbefalingene er at du ikke bør anvende exfoliering mer enn 1 – 2 ganger i uken.

Du kan teste Filorga Scrub og Mask for en mild kjemisk peeling som gir huden oksygen og stimulerer cellefornyelsen. Vil du heller teste en mekanisk peeling anbefaler vi  Burt’s Bees Deep Pore Scrub.

 

Peel off masker

Peel-off masker har fått sitt navn fordi de ikke vaskes, men peeles eller dras. Når du fjernes masken på denne måten fjerner du samtidig urenheter fra huden som en effektiv dyprengjøring. Disse maskene har også ofte effekt at de gjenfukter huden.

7th Heaven har flere ulike peel-off masker for flere ulike behov og rimelige priser.  Selv liker vi godt Rejuvenating Treatment Masque fra Exuviance. 

 

Fuktmasker

En fuktmaske kan være bra å bruke etter andre masker, som f.eks leiremakser og eksfolierende masker. Noen fuktmasker skal skylles av andre ikke, tenk på å følge instruksjonene som står på produktet. Fuktmasker kan ofte brukes ved behov når du føler du trenger en fuktboost. Du som har tørr hud kan f.eks sove med ene fuktmaske 1 dag i uken i stedet for å bruke en nattkrem.

Lancome Hydra Intense skal sitte i 10 minutter for så å tørkes av. Hvis du vil ha en fukt maske over natten kan vi anbefale Clinique Moisture 

 

Anti-age masker

Det finnes flere ulike anti-age masker. De fleste gir mye fuktighet for å plumpe opp huden og vil derfor fylle inn fine linjer. Det finnes også anti-age masker med aktive ingredienser som a- og c-vitaminer. A-vitamin kalles også for retionol og er en kjent anti-age ingrediens som stimulerer og reparerer kollagenproduksjonen, reduserer pigmentering og regulerer talgproduksjon. C-vitamin er bra for å fukte huden, hudfornyelse og for å øke hudens kollagenmengde. Tenk på at du ikke skal bruke produkter som inneholder A-vitamin når du er gravid.

Vil du teste en maske med C-vitamin kan vi anbefale Decléor Orexcellence.

 

Sheets masker

Sheet-masker eller arkmasker kommer fra Asia og har blitt veldig populære i Skandinavia de siste årene. Arket, som har hull for øynene, nesen og munnen, er fylt av serum. Serumet kan ha mange ulike egenskaper, vanligvis er de fuktighetsgivende eller «brightening». Brightening vil ikke si at den bleker huden, men du får en midlertidig opplyst følelse med mye glød.

Masque Bar tilbyr gode sheet-masks til en veldig rimelig pris, dersom du har lyst på en mer luksuriøs maske kan vi anbefale Sensai Cellular Perfomance.

Multimaske

Å multimaske innebærer at du anvender flere ulike masker, på ulike deler av ansiktet, samtidig. Spesielt deg med kombinert hud kan dra nytte av multimasking. Du har kanskje en oljet t-sone, med tørre kinn? Da kan du påføre en leirmaske på t-sonen og en fuktighetsrik maske på kinnene.

Her finner du våre anbefalte produkter:

Wonder mud

Biotherm

Gir huden oksygen og renser på bare 3 minutter.

Les mer her

Peach & Willow Bark Deep Pore Scrub

Burt's Bees

Glatter ut og fjerner overflødig olje og døde hudceller.

Les mer her

Scrub & Mask

Filorga

Dobbeltvirkende peeling og maske som på en skånsom og effektiv måte virker eksfolierende.

Les mer her

Rejuvenating Treatment Masque

Exuviance

Fuktighetsgivende maske som reduserer fine linjer og rynker med en dypt rensende effekt.

Les mer her

Cellular Performance Lifting Radiance 3D Mask

Sensai

Intensiv behandling, som gir en oppstrammet, silkeaktig hud innen 10 til 20 minutter.

Les mer her

Moisture Surge

Clinique

Ansiktsmaske som gir intens fuktighet og beskytter mot tap av fuktighet i løpet av natten.

Les mer her

Hydra Intense

Lancôme

Gjenfuktende gelémaske

Les mer her

Orexcellence Energy Concentrate Youth Mask

Decléor

Fuktgivende anti-agemask med c-vitamin

Les mer her

Purifying Charcoal Mask

Quick Fix

Dyprengjørende leirmaske

Les mer her
Tips dine venner!