Guide: Slik finner du riktig serum for din hud

Trøtt, tørr, moden, sensitiv eller uren? Din hud trenger deg! Bruk et serum som hjelper huden din få en naturlig glow. Vi hjelper deg å finne riktig produkt!

NordicFeel Lifestyle

Vi hjelper deg å finne riktig serum for din hudtype. Et serum er et produkt med aktive ingredienser som er ment å skulle virke dypere ned i huden enn en krem. De inneholder høye konsentrasjoner av dypvirkende ingredienser og øker den totale effekten av hudpleien. Ønsker du å booste hudpleien din og få raskere resultater, er serum et produkt du bør investere i. De koster litt i innkjøp, men heldigvis er de som regel så tyntflytende at du trenger kun noen dråper av gangen, slik at de varer en liten evighet.

Et serum øker den totale effekten av hudpleien din. Du kan for eksempel bruke et serum for én effekt og en krem for en annen, slik at du får flere effekter samtidig. For eksempel kan du påføre et serum mot uren hud og en dagkrem mot sensitiv hud over. En strålende kombinasjon mot voksenakne.

Serum skal alltid påføres helt ren hud, under dagkremen din. En liten dose masseres lett inn i huden. De fleste serum skal brukes morgen og kveld

Her finner du alle våre serum

Kan jeg bruke serum istedenfor ansiktsolje?

Selv om et serum kan være oljebasert og gi fukt til huden, er det lurt å bruke det i tillegg til en ansiktsolje. En del serumer er også vannbaserte og da gir de ikke særlig mye fukt. Ansiktsoljer er fetere og skaper en beskyttende barriere på huden som holder godt på fuktigheten. Derfor er kombinasjonen av ansiktsolje og serum helt uslåelig – ansiktsolje for fukt og næring, serum for målrettet behandling av forskjellige hudtilstander.

Sensitiv hud

Hvis du har sensitiv hud bør du satse på et serum som inneholder beroligende ingredienser for å unngå rødhet og utslett.

Serumtips for sensitiv hud

 1. BioCalm 30 ml

  Estelle & Thild
  kr 289 Midlertidig utsolgt

Tørr hud

Din tørre hud trenger å bli fuktet i dybden, hele året. Unngå flassing med et serum som virkelig fukter! Det gjør underverker for din naturlig glow og får sminken til å sitte betydelig bedre.

Serumtips til tørr hud

 1. Hydra-Hyal 30 ml

  FILORGA
  kr 579 Midlertidig utsolgt
 2. Hyaluronic Acid 2% + B5 30 ml

  The Ordinary
  kr 119 Midlertidig utsolgt
 3. Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate 50 ml

  Clinique

Uren/kombinert hud

Opplever du problemer med akne eller store porer så kan et serum som bekjemper disse problemene være en god idé. Et serum som er rikt på antioksidanter, beskytter huden mot stress, forurensning og UV-stråler. Ofte er serum vannbasert og ikke oljebasert og det passer fint til kombinert hud.

Serumtips til uren/kombinert hud

 1. Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml

  The Ordinary

Anti-Age

Moden hud trenger litt mer omsorg. Sats på et serum som beskytter mot ytre påvirkninger og gjør at huden ser jevnere ut. Er du i 50- eller 60-årene anbefales det å bruke serum daglig. Er du i 40-årene kan du vurdere om det holder å bruke serumet når huden din har behov for ekstra pleie og omsorg. Det er også mulig å få serum tilpasset spesifikke utfordringer, hvis du for eksempel ønsker å lysne pigmentflekker eller dempe rødmende hud.

Serumtips til moden hud

 1. Double Serum 30 ml

  Clarins
 2. Revitalift Laser 30 ml

  L'Oréal Paris

Ujevn hudtone

Pigmentflekker og ujevn hudtone kan være vanskelig å bli kvitt, men det finnes serum som er spesielt tilpasset for å jevne ut hudtonen. Så flaks!

 

Serumtips til ujevn hudtone

 1. Blue Therapy 50 ml

  Biotherm
 2. Transform Plus 30 ml

  Ole Henriksen
  kr 825 Midlertidig utsolgt
Tips dine venner!