Guide: velg produkter for din hudtype!

Selvfølgelig vet du at man skal ta vare på huden i ansiktet. Men visste du at om huden din blir for tørr kan den miste sin elastisitet og faktisk eldes for tidlig. Så ta utgangspunkt i din hudtype og fukt på rett vis.

NordicFeel Lifestyle

Uansett hvilken hudtype du har så behøver den fuktighet for å ha det bra og trives. Se opp for sol og for å vaske huden med feil type rengjøringsprodukter som tørker ut huden. Velg gjenfuktende produkter for nøyaktig din hud.

Rett type hudpleie beskytter din hud mot ytre påvirkninger, forurensing og for tidlig aldring samtidig som du får en vakker, smidig og glødende hud som helt klart har det bra. Se hele vårt hudpleiesortiment her.

Tørr hud

En tørr hud har vanskeligere for å beholde rett fuktighetsbalanse, porene er ofte små og kviser veldig uvanlig mens fine linjer og rynker synes tidligere og tydligere. Huden føles ofte stram etter rengjøring og du kjenner ubehaget og helt enkelt tørr og «stram i maska».

Din hud er derfor enda mer følsom for ytre faktorer som kulde, varme og feil kost. Her kreves fukt, fett og beskyttelse. Sats på rike dagkremer, fuktboostede serum og ansiktsoljer og legg gjerne en nærende maske minst to ganger i uken. Vær derimot litt forsiktig med peeling.

Produkter for tørr hud

Face Treatment Oil Blue Orchid

Clarins

Ansiktsolje for tørr hud

Les mer her

Multi-Active Day Cream

Clarins

Dagkrem for

Les mer her

Hydra Quench Cream Mask

Clarins

Fuktgivende maske

Les mer her

Normal hud

Alles drømmehud? Ja, men egentlig er normalhud en blanding av fet og normal hud der hudstrukturen er jevn og porene normalstore. Huden er ikke oljet og har heller ikke så mange uvelkomne kviser, blir ikke tørr etter rengjøring – men i takt med produksjonen at hudens egne naturlige fettstoffer minsker med årene er det veldig uvanlig at man som voksen har normal hud.

En normal hud behøver mye fuktighet for å beholde sin utmerkede motstandskraft mot ytre påvirkninger. Sørg for at din dagkrem inneholder SPF og komplementer med en fuktgivende maske minst en gang i uken.

Produkter for normal hud

Daily Energizer Cleansing Gel

Clarins

Rengjør huden mildt, men effektivt

Les mer her

Essential Daily Defense Créme

Exuviance

Dagkrem med SPF 20

Les mer her

Aromessence Magnolia Youthful Night Balm

Decléor

Naturlig nattbalsam som inneholder dypvirkende essensielle oljer

Les mer her

Blandingshud

En hudtype som kjennetegner av at du er tørr eller fet på ulike partier av ansiktet. Kanskje har du normal eller tørr hud på kinene, men er fet over T-sonen? Og kanskje forsvinner din foundation allerede til lunsj mens din rouge sitter fast til after work?

Et smart trekk her er å anvende ulike punktrettede kremer for å imøtekomme ditt ansikts ulike behov. Legg en dyprengjørende maske på ansiktets fete partier og en mer nærende på de tørre områdene.

Produkter for blandingshud

Toning Lotion With Iris (Alcohol-free) Combination/Oily Skin

Clarins
Les mer her

Aromessence Ylang Cananga Anti-Blemish Oil Serum

Effektiv serum for blandingshud

Les mer her

Gentle Cleansing Creme

Exuviance

Mild rensekrem

Les mer her

Fet hud

Deg med fet hud kjenner den igjen ettersom den ofte blir glansete, oljete og har noen forstørrede porer – men fine linker og rynker dukker opp senere enn de med f.eks tørr hud. Derimot kan urenheter og kviser komme på uvelkomment besøk, men forsøk ikke bekjemp dem ved å tørke ut huden!

En fet hud er minst like viktig å gjenfukte som tørr hud så den ikke overkompenserer med å overprodusere fett. Da har du startet en negativ trend. Sats på å gjenfuktende kremer og gelè for rett fuktighetsnivå for fet hud og unngå å vaske ansiktet med for mye vann.

Velg med fordel produkter med mineralet silica og alger som suger opp fett, men samtidig gjenfukter.

Produkter for fet hud

Anti Blemish Solutions

Clinique

Beroligende leirmaske, som forebygger og matter uren hud

Les mer her

Pore Minimizing Serum

Clarins

Serum som forminsker porer

Les mer her

Sébium Hydra Moisturising Cream Oily Skin

Bioderma

Fuktighetskrem som er spesielt utviklet for fet og uren hud

Les mer her
Tips dine venner!