Toppliste-parfyme

Slik finner du parfymen som matcher din personlighet

En parfyme kan dufte fantastisk på noen, men kan virke svak på din egen hud - og i noen tilfeller dufte helt forskjellig. Her er noen tips på hvordan du kan matche duften med din personlighet.

NordicFeel Lifestyle

Toppliste-parfyme

Frekk og flørtende

Frekk, flørtende, fun og fearless – de blomstrete duftnotene, som også er de aller vanligste, er det som best fremhever din egen flørtende personlighet. Velg selv om du vil sveipe forbi med en lett duft av friske, fruktige blomster eller om du vil legge igjen et slør av tyngre blomsterkarakterer.

Klassiske blomsterdufter

Chloé fra Chloé har en feminin og chic tone av roser, fresia og lillekonval mens en av verdens mest berømte parfymer Chanels No 5 har en tyngre og mer markant blolmsterkarakter.

Flowerbomb

Viktor & Rolf
Les mer her

Flora Gorgeous Gardenia

Gucci
Les mer her

Ma vie

Hugo Boss
Les mer her

Mystisk sofistikert

Er du ute etter en spennende og mørkere duft for å fortydeliggjøre din egen personlighet er det innen den treaktige duftfamilien du skal lete. Her bygger duftene ofte på en mystisk undertone av en mer maskulin karakter som bunner i  patchouli og sandeltre, men også noter av orientalsk og blomsterkarakterer skinner igjennom.

Dette er dufter som utstråler en trendy, sofistiskert sjarme og som har base i tyngre trenoter som kan minne om lær, jord, tobakk og sedertre.

Klassiske tredufter

Prada fra Prada er en treaktig orientalsk parfyme som passer både til dag- og kveldstid. Opium fra Yves Saint Laurent ble lansert allerede i 1977 og er perfekt for deg som vil ha en krydret, klassisk og noe tyngre parfyme.

 

Mystiske favoritter

White Patchouli

Tom Ford
Les mer her

SheWood

Dsquared2
Les mer her

Boss Orange Woman

HUGO BOSS
Les mer her

Forførisk og lidenskapelig

Si, duftene, som navnet avslører stammer fra Orienten, forfører med sine varme duftnoter av myke krydder, vanilje, kanel, rose og orkidé iblandet ulike tyngre treinnslag.

Klassiske orientalske dufter

Euphoria fra Calvin Klein er en klassiker som forfører med noter av granateple, svart orkidé og lotusblomst. Classique fra Jean Paul Gaultier ble lansert i 1993 med toner fra mandarin, rose og musk.

Populære. forførende dufter

SI

Girorgio Armani
Les mer her

Alien

Thierry Mugler
Les mer her

Black Opium

Yves Saint Laurent
Les mer her

Sporty fresh

I den litt nyere duftfamilien ozon og freshe noter gjenfinner man de marine duftene som er tynne, lette og som ofte dras mot både sitrus og grønt gress. Her påminnes man om duftnoter som hav, vann, tang, nyvaskede tekstiler, nyslått gress og frisk luft. Det er dufter som egner seg like godt på dagtid som på kveldstid.

Passer til den sporty som ikke vil ha en altfor tung, markert duft – men som vil kjenne seg fresh og signalisere en bevisst aktiv livsstil gjennom hele dagen.

Klassiske freshe dufter

CK ONE fra Calvin Klein er en klassisk parfyme som passer utmerket til hverdag eller som en lettere kveldsduft. Den kommer i en rekke varianter som garantert vil appelere den sporty.

Freshe dufter vi anbefaler deg å prøve

Sporty Citrus

Michael Kors
Les mer her

Light Blue

Dolce & Gabbana
Les mer her

Acqua di Gioia

Giorgio Armani
Les mer her
Tips dine venner!