Slik lykkes du med din foundation

Perfekt hud? Noen er født med det, andre ikke. Men det finnes måter å jukse seg til den perfekt huden. Her er seks tips som gjør at du ikke mislykkes med din foundation.

NordicFeel Lifestyle

Steg for steg:

1. Forberedelse

Pass på at huden din er helt ren før du begynner. Selv om du ikke har hatt på sminke bør du vaske ansiktet nøye med en cleanser tilpasset akkurat din hudtype og avslutt med et ansiktsvann.

2. Fukt

Når huden er helt ren påfører du en fuktighetsgivende ansiktskrem. La kremen absorberes helt, ca fem minutter, før du legger din foundation.

3. Naturlig lys

Baderommet har dessverre ikke alltid det beste lyset fordi de vanligvis ikke har noen vinduer. Finn heller et sted med bra lys, helst dagslys, der du kan best se din sminke.

4. Rett farge

Invester i to ulike nyanser av din favorittfoundation. En litt mørkere enn din hudtone og en litt lysere. Bland deretter til rett nyanse avhengig av årstid og din nåværende ansiktsfarge.

Test deg fram på kjeven. Når du ikke kan lenger kan se din foundation på huden, da har du kommet så nær din hudtone som mulig.

5. Bruk riktig

Påfør først en primer som får din foundation til å holde hele dagen. Velg en variant som enten gir et matt resultat eller en som gir din hud glød!

Start med å påføre din foundation i midten av ansiktet og jobb utover og nedover – jobb i samme retning som dine ansiktshår. De er kanskje ikke synlig, men de er der og når du påfører med hårene vil porene se mindre ut og huden glattere.

6. Avslutt

Hvis du foretrekker en matt følelse kan du avslutte med å påføre pudder over din foundation. Ellers går det bra å bare bruke setting spray som gjør at din sminke holder hele dagen og natten!

 

Bestselgende foundations

 1. Flawless Satin Moisture Foundation 30 ml

  Sensai

  En fuktighetsgivende foundation, så behagelig som den fineste silke mot huden.

 2. Deluxe Foundation 30 ml

  Babor

  Rikt og kremaktig solid fundament. Oppgradert med de aktive ingrediensene fra Collagen Booster ampullen

 3. Original Loose Mineral Foundation SPF 15 8 g

  bareMinerals

  BareMinerals orginal foundation er 100% naturlig og inneholder også SPF15.

 4. Double Wear Stay-In-Place Foundation SPF 10 30 ml

  Estée Lauder

  Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup Foundation er en dekkende foundation som jevner ut huden og gir en perfekt finish hele dagen.

 5. Teint Miracle Foundation 30 ml

  Lancôme

  Teint Miracle er en flytende fuktighetsgivende foundation med SPF 15 som gir huden et jevnt og naturlig utseende med en vakker utstråling.

Tips dine venner!