Foundation

Slik lykkes du med din foundation

Perfekt hud? Noen er født med det, andre ikke. Men det finnes måter å jukse seg til den perfekt huden. Her er seks tips som gjør at du ikke mislykkes med din foundation.

NordicFeel Lifestyle

Foundation

Steg for steg:

1. Forberedelse

Pass på at huden din er helt ren før du begynner. Selv om du ikke har hatt på sminke bør du vaske ansiktet nøye med en cleanser tilpasset akkurat din hudtype og avslutt med et ansiktsvann.

2. Fukt

Når huden er helt ren påfører du en fuktighetsgivende ansiktskrem. La kremen absorberes helt, ca fem minutter, før du legger din foundation.

3. Naturlig lys

Baderommet har dessverre ikke alltid det beste lyset fordi de vanligvis ikke har noen vinduer. Finn heller et sted med bra lys, helst dagslys, der du kan best se din sminke.

4. Rett farge

Invester i to ulike nyanser av din favorittfoundation. En litt mørkere enn din hudtone og en litt lysere. Bland deretter til rett nyanse avhengig av årstid og din nåværende ansiktsfarge.

Test deg fram på kjeven. Når du ikke kan lenger kan se din foundation på huden, da har du kommet så nær din hudtone som mulig.

5. Bruk riktig

Påfør først en primer som får din foundation til å holde hele dagen. Velg en variant som enten gir et matt resultat eller en som gir din hud glød!

Start med å påføre din foundation i midten av ansiktet og jobb utover og nedover – jobb i samme retning som dine ansiktshår. De er kanskje ikke synlig, men de er der og når du påfører med hårene vil porene se mindre ut og huden glattere.

6. Avslutt

Hvis du foretrekker en matt følelse kan du avslutte med å påføre pudder over din foundation. Ellers går det bra å bare bruke setting spray som gjør at din sminke holder hele dagen og natten!

 

Populære Primers

 1. First Base Makeup Primer Spray 60 ml

  NYX Professional Makeup

  Sprayen gir huden en frisk glød samtidig som den holder sminken på plass.

 2. Born To Glow 18 ml

  NYX Professional Makeup

  Bruk som en foundationprimer eller over kinnbena, brystet eller leppene.

Populære pudder og setting sprays

 1. High Definition Studio Photogenic 6 g

  NYX Professional Makeup

  Du kan enten påføre pudderet eller din foundation for å holde sminken på plass eller alene på din hud for en jevnere og finere look.

 2. NOFILTER Finishing Powder 9 g

  NYX Professional Makeup

  Gir en feilfri, myk og fin finish.

  kr 145 Midlertidig utsolgt Flere varianter
 3. Makeup Setting Spray 60 ml

  NYX Professional Makeup

  Den langvarige formelen gir en fin og frisk look som holder hele dagen.

Tips dine venner!