Slik makser du din concealer

Bli best på concealer! Vi gir deg 5 magiske tips som hjelper deg å trylle med din concealer.

NordicFeel Lifestyle

Gi ansiktet et løft

Påfør din concealer under øyet i form av en opp ned “V” og skap en oppløftende illusjon (se bildet). Ta utgangspunkt i begynnelsen av nesen, tegn to streker opp mot øyet som en trekant, og avslutt med en svak strek under vippene. Bruk gjerne fingrene til å trykke concealeren inn i huden i stedet for en kost, med noen få, lette trykk. Da blir det verken for mye eller for kompakt.

Du kan i tillegg kan ta en liten sveip over nesen, så får du et klarere, sterkere og freshere blikk.

Ofte bruker du en concealer for å dekke kviser, ujevn hud eller mørke ringer under øynene, men det er også mulig å bruke den til å blant annet lysne og fremheve områder i ansiktet. For å forme ansiktet ved hjelp av sminke, bør du velge en lett og lysreflekterende concealer som er en halv tone lysere enn huden din.

Som primer

øyenskyggen til å sitte lengre med å påføre litt concealer over øyelokket som en forberedende primer. Skap en perfekt base samtidig som du forhindrer overflødig øyenskygge å falle ned på kinnene.

Vil du at øyesminken skal sitte hele dagen, er det viktig å «sette» concealeren med pudder. La pudderet ligge i 10 minutter før du børster vekk overflødige rester. Det kan være lurt å gå for et transparent pudder, da dette kan påføres flere ganger uten å bli for mye.

Hvilken farge gjør hva?

Skjul mørke ringer eller synlige blodårer med hjelp av rosa og ferskenfargede toner. Grønne toner dekker kviser og røde flekker, mens gult jevner ut ansiktstonen.

En vanlig feil mange gjør er å velge en altfor lys concealer til under øynene. I slike tilfeller er det fort gjort å enda opp med det makeupartister kaller pandaøyne. Under øynene er det fint å bruke en lett concealer som er en halvtone lysere enn resten av huden for å gi øyene et ekstra løft.

Sørg for riktig tekstur

Det hjelper ikke å ha valgt riktig farge på concealeren hvis teksturen er helt feil. Da kan huden se alt fra tørr til fet ut, produktet kan feste seg i små linjer eller kanskje enda verre – forsvinne i løpet av dagen.

Er huden din veldig tørr, burde du gå for en tyntflytende eller kremete concealer som ofte inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Disse kommer som oftest i beholdere som minner om lipglosser, tuber og concealer-penner.

Er huden din mer fet, kan concealeren fint være kompakt og ikke fult så flytende – med mindre formulaen er av en «longlasting» type. Disse kommer som oftest i beholdere som krukker, pumpeflasker og concealer-kit med forskjellige farger.

Highlight

Velg en concealer som er noen nyanser lysere enn din hudtone og påfør produktet midt på øyelokket, i øyekroken og rett under øyenbrynet. Et kjempegodt tips som tryller bort sporene av dårlig søvn.

Her finner du alle våre concealers!

Les også: Tryll bort mørke ringer under øynene

Anbefalte concealers

 1. "Un" Cover-up Concealer & Foundation 5.67 g

  RMS Beauty
  kr 447 Midlertidig utsolgt Flere varianter
 2. Highlighting Concealer

  Sensai
 3. Teint Idole Ultra Wear Stick 9 g

  Lancôme
 4. Complexion Rescue Brightening Concealer 10 ml

  bareMinerals
 5. Even Better Concealer 6 ml

  Clinique
Tips dine venner!