Førstehjelp mot rød hud

Vi har alle vært der. Du våkner opp, ser i speilet, og der er den: rødheten som sprer seg over ansiktet ditt som en varsellampe. Enten det er fra stress, værforandringer, eller kanskje den lille biten av krydret mat du visste du burde ha unngått – rød hud eller rosacea kan være en frustrerende utfordring. Men hvordan blir man kvitt en irritert hud eller et skjemmende utslett? Her er de vanligste fallgruvene og hvordan man best unngår de

NordicFeel Lifestyle

Hvorfor rød hud?

Årsakene til en rød og irritert hud kan være mange. En stikkende, kløende følelse med permanente eller midlertidige plager. Dette kan komme av ytre faktorer som UV-stråling, kjemikalier, mat eller stress, men det kan også være arvelig.

I noen tilfeller skyldes det rosacea. Sprengte blodkar, rødhet, prikker og blemmer som vanligvis kommer frem på ansiktets sentrale deler som panne, kinn og hake.

Dersom du har sensitiv hud så vil du i tillegg være mer sårbar for ytre påvirkning. Sensitiv hud er for eksempel ofte rød og prikkende, den klør eller føles varm eller stram, og mange opplever også en brennende svie.

Løsninger

Husk solbeskyttelsen

Uansett årstid, er en god solkrem med SPF din beste venn. Ikke bare beskytter den mot UV-stråler, men den forebygger også at rødheten blir verre.

Unngå særskilte produkter

Dersom du har problemer med rosacea bør du unngå produkter som inneholder mentol, eukalyptus, peppermynte, eteriske oljer, planteekstrakter som lavendel, rose, rosmarin og syntetiske stoffer som utløser symptomer. Sats heller på produkter spesielt tilpasset for rød og ekstra sensitiv hud.

Tilfør huden fuktighet og redusere sensitiviteten

Det er viktig å utføre bestemte hudpleietrinn for å ta vare på intolerant hud og gjenopprette hudens velvære:

 • Rengjør huden skånsomt med produkter som tar hensyn til den fysiologiske balansen i overhuden
 • Bruk hudpleieprodukter som er beregnet på sensitiv ansiktshud
 • Bruk et beroligende ansiktsvann som det første forfriskende trinnet om morgenen og etter at makeupen er fjernet
 • Bruk termalsk kildevann som inneholder mye selen
 • Velg hypoallergenisk makeup som tilfører fuktighet til huden og reduserer sensitiviteten

Anbefalte produkter

 1. UltraCalming Serum Concentrate 40 ml

  Dermalogica

  Et konsentrert serum som forbedrer hudbarrieren og bygge opp hudens motstandskraft. Perfekt for sensitiv eller midlertidig overanstrengt hud. Motvirker rødhet og irritasjon. Hudens naturlige barrierefunksjon forsterkes og evnen til å beholde fuktighet øker.

 2. Redness Solutions 50 ml

  Clinique

  Redness Solutions Daily Relief Face Cream er en beroligende ansiktskrem som passer for alle hudtyper som sliter med sporadisk eller vedvarende rødhet.

 3. Pro-Biome Blance Cream 50 ml

  By Wishtrend

  En fuktighetskrem som anbefales til alle som trenger det lille ekstra. Har du en hud som blir lett rød og irritert, er akneutsatte eller har inflammasjon i huden er denne et sikkert valg.

Husk at det alltid er lurt å gjøre en patch-test før du bruker nye produkter, spesielt hvis du har sensitiv hud. Lykke til med å finne det perfekte produktet for din hud!

Tips dine venner!