Flass

Guide: Alt du trenger å vite om flass

Flass er et vanlig problem, men med riktig behandling kan du raskt få hodebunnen i balanse. Her sorterer vi ut alle spørsmålene dine om flass og foreslår produkter som virkelig hjelper!

NordicFeel Lifestyle

Flass

Hva er flass?

Flass er små hvite hudflak som faktisk er døde hudceller. De dannes i hodebunnen og øyenbrynene. Det øverste laget av huden fornyes kontinuerlig, også i hodebunnen. En liten mengde er derfor både vanlig, helt naturlig og ikke noe å bekymre seg for, men for de som opplever økt eller større mengde, er forekomsten av flass ofte plagsom.

Hvordan bli kvitt flass?

Det er ofte først når du merker de hvite flakene på skuldrene at du skjønner at du har flass. Hvorfor får du flass? Det er uklart hvorfor noen utvikler flass, men folk med tykt hår blir rammet oftere. Hvordan bli kvitt flass? Hvis mengden flass øker, er det noen ting du kan ta for å redusere eller bli kvitt problemene.

Hvordan bli kvitt flass?

Hvis du bare har en mildere variant av flass kan du bruke en flasssjampo som Paul Mitchell Tea Tree Special Shampoo, som effektivt stimulerer og pleier hodebunnen. I noen tilfeller kan det oppstå rødhet og huden kan bli irritert. Maria Nilas Head & Hair Heal-serie motvirker forebygging av flass og hodebunnsproblemer.

Er flass farlig?

Vanlig flass er ikke farlig, men du plages ofte av at flass blir synlig og faller av. Hvis du lett får tørr hodebunn kan det være bra å unngå sterke hårprodukter da de kan irritere og stresse huden ytterligere. Forekomsten av flass er også mer vanlig i tørt vær om vinteren. Sachajuan Scalp Conditioner er et balsam som lindrer irritasjon og rødhet.

Er det forskjellige typer flass?

I tillegg til tørr flass, er det også fet flass, som ofte viser seg som et tykt, gulaktig belegg i hodebunnen. Den fete flassen kan ofte sette seg fast i hodebunnen og være vanskelig å bli kvitt. Det kan hende du må prøve en mer intensiv behandling enn bare sjamponering. 

Oppsøk lege ved alvorlig flass

Flass i hodebunnen kan også skyldes ulike medisinske tilstander som seborrhea, psoriasis eller sopp. Kløen som kan oppstå med alvorlige symptomer kan også gi infeksjoner som stafylokokker og streptokokker. I slike tilfeller bør du kontakte en lege som kan foreskrive medisinsk behandling.

Flass i skjegget

Du kan også akkurat som i håret, få flass i skjegget. Årsaken er ofte den samme, det vil si tørr og sensitiv hodebunn. Huden under skjegget er også ekstra utsatt fordi konstant barbering irriterer den følsomme huden på ansiktene til menn, med hudirritasjon, rødhet og tørrhet som et resultat. Forsiktig skjeggpleie anbefales derfor, og et produkt som Recipe for men Ultra Soft Beard Balm bryr seg om både skjegget og huden under.

Tre myter om flass

Dessverre er det tre varige myter om flass, nemlig at flass er smittsom, at flass er et resultat av dårlig hygiene og at flasssjampo ikke fungerer. Heldigvis er ingen av disse sanne. Flass er ikke smittsom og er ikke forårsaket av dårlig hygiene. En god behandling med riktig flasssjampo er i de fleste tilfeller nok til å kvitte seg med vanlig flass. 

Les også

Volumskole: 5 tips for å trylle frem håret ditt

Produkttips

  1. Scalp Conditioner 250 ml

    SACHAJUAN
  2. Specifique 250 ml

    Kérastase
    kr 359 Midlertidig utsolgt
Tips dine venner!