Hårpleie – alt du trenger å vite i 6 enkle steg

Har du aldri egentlig brydd deg om å fordype deg i hårpleie? Da er vårt mini-kurs perfekt! Seks enkle do's and don'ts anbefalt fra våre frisører som du lett kan følge!

NordicFeel Lifestyle

Do's

Bruk produkter som er tilpasset ditt hår

Har du farget hår så bruk produkter som er tilpasset for farge hår. Har du krøllete hår så bruk produkter tilpasset for krøllete hår. Å bruke produkter som virkelig passer for deg må ikke undervurderes. Det vil hjelpe deg å få ditt har til å se så fint ut som det kan være!

Bruk hårkur før balsam

Vil du virkelig få mest mulig ut av din hårkur skal du bruke den etter shampo. Shampo åpner opp hårstråene og balsam “stenger” det. Bruker du balsam før hårkuren legger det bare seg på overflaten og gjør ikke like mye nytte.

Anvend en hårolje

En hårolje kan også brukes mot tørr hodebunn. Massér produktet inn i tørt hår og hodebunn. Varm oljen opp med en føner, så trekker seg bedre inn. La dette være i 15 – 20 minutter, eller enda bedre; sov med det i over natten. Vask deretter håret med en mild sjampo.

Les også: Toppliste håroljer

Dont's

Ikke vask håret hver dag

Å vaske håret hver dag gjør at de naturlige oljene skylles bort, noe som gjør håret tørrere – og dermed mer slitt.  Det gjør også håret mindre glansfullt. Sånn vil man ikke ha det. I tillegg kan hodebunnen din bli enda fetere om du vasker det hver dag ettersom det blir tørrere, det fører da til at hodebunnen begynner å produsere mer fett. Bruk heller en tørrsjampo mellom vask

Les også: Best i test tørrshampo

Ikke børst håret når det er vått

Håret brekker lettere om du børster det når det er vått, prøv å børste håret før du vasker det. Vil du fortsatt gre ut håret når det er vått bør du bruke en bredbørste, grovtagget kam eller i dusjen med balsam. Det minsker slitasje!

Her er alle våre børster og kammer

Ikke ha shampo i hele håret

Det er hodebunnen som trenger å bli ren! Lengdene er ikke så påvirket av smuss og fett.  Og ja, for mye sjampo kan faktisk slite på håret. Masser inn sjampo i hodebunnen og bruk skummet som blir til overs i lengdene eller bare la det være. Lengende får faktisk sjampo når du skyller ut og ofte så holder det.

Anbefalte produkter

All Soft Heavy Cream

Redken

Intensiv, rik, pleiende behandling som myker opp det tørreste hår.

Les mer her

Dry Shampoo

Toni&Guy

Anvend tørrshampo mellom hårvasken

Les mer her

Detangling Comb

GHD

Perfekt å gre håret med når vått

Les mer her

Oil Reflections

Wella

Pleiende hårolje

Les mer her

Discipline Bain Fluidéaliste Sulfate-Free

Kérastase

Anti-frizz effekt og fuktighetsbeskyttelse

Les mer her

Clean Blonde

Fudge

For blondt hår som trenger oppfriskning og nøytralisering av gule toner

Les mer her
Tips dine venner!