Skjønnhetsknep for deg med blandingshud

Blandingshud/kombinert hud er den vanligste hudtypen, men også den som er vanskeligst å behandle. Her gir vår hudterapeut Magdalena deg tips på produkter for passer for denne hudtypen - også kjent som kombinert hud.

Hudterapeut Magdalena

Du har blandingshud om …

… du har fet t-zone (panne, nese og hake) og tørre partier på kinnene, rundt øynene og på halsen. Eksakt hvor de fete og tørre partiene befinner seg kan variere. Blandingshud kan føles både tørr og fet på samme tid.

Hvorfor har du blandingshud?

Ofte er det arvelige årsaker, men det kan også skyldes at du anvender feil produkter. At kun t-sonen blir fet avhenger av at områdene som panne, nese og hake har flest aktive kjertler enn i resten av ansiktet ditt.

Slik tar du vare på din blandingshud

Dette er en av de vanligste hudtypene, men også den som er vanskelig å behandle. Skap deg hudpleierutiner som du følger nøye hver dag og anvend produkter som balanserer talgproduksjonen samtidig som de er dypt gjenfuktende. Tenk på at de ulike områdene av ansiktet ditt trenger ulik behandling og ulike produkter. Ta gjerne en mild peeling 1 – 2 ganger i uken og legge en dyprensende maske på de fetere områdene.

For blandingshud er det essensielt å tilføre godt med fuktighet, men samtidig minimalt med fett. Selv om huden er fet, trenger den fukt! En krem med mattende effekt kan være spesielt aktuelt for T-sonen. Og i vintersesongen hvor den tørre huden i kinnene føles ekstra stram, kan det være lurt å bruke en nærende krem eller olje på natten, og eventuelt på dagen.

Vanlige feil for deg med blandingshud

Akkurat som de med fet hud, så er det vanlig at du forsøker tørke ut den fete t-sonen for å minske oljeproduksjonen og den glinsende overflaten. Dette forstyrrer balansen og gjør kun at talgproduksjonen og den fete huden øker. Huden jobber for å rette opp ubalansen fra den uttørkende effekten og resultatet blir motsatt av hva du ønsker.

Obs! Ikke glem at din hudtype forandrer seg med årene og ofte i takt med årstidene. Ta gjerne en hudanalyse om du er usikker på hvilken hudtype du har akkurat nå. Å bruke rette produkter for din hudtype er alfa omega for en fin og velfungerende hud.

Her finner du våre produkter for kombinert/blandingshud

Produkter for blandingshud

 1. GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Face Cream 50 ml

  Origins
 2. Moisture Surge Intense 72-Hour Lipid-Replenishing 50 ml

  Clinique
 3. Double Serum 50 ml

  Clarins
 4. Balance 198 ml

  Ole Henriksen
 5. NCEF-Intensive Serum 30 ml

  FILORGA
Tips dine venner!