Skjønnhetsknep for deg med blandingshud

Blandingshud er den vanligste hudtypen, men også den som er vanskeligst å behandle. Her gir vår hudterapeut Magdalena deg tips på produkter for passer for denne hudtypen - også kjent som kombinert hud.

Hudterapeut Magdalena

Du har blandingshud om …

… du har fet t-zone (panne, nese og hake) og tørre partier på kinnene, rundt øynene og på halsen. Eksakt hvor de fete og tørre partiene befinner seg kan variere. Blandingshud kan føles både tørr og fet på samme tid.

Hvorfor har du blandingshud?

Ofte er det arvelige årsaker, men det kan også skyldes at du anvender feil produkter. At kun t-sonen blir fet avhenger av at områdene som panne, nese og hake har flest aktive kjertler enn i resten av ansiktet ditt.

Slik tar du vare på din blandingshud

Dette er en av de vanligste hudtypene, men også den som er vanskelig å behandle. Skap deg hudpleierutiner som du følger nøye hver dag og anvend produkter som balanserer talgproduksjonen samtidig som de er dypt gjenfuktende. Tenk på at de ulike områdene av ansiktet ditt trenger ulik behandling og ulike produkter. Ta gjerne en mild peeling 1 – 2 ganger i uken og legge en dyprensende maske på de fetere områdene.

For blandingshud er det essensielt å tilføre godt med fuktighet, men samtidig minimalt med fett. Selv om huden er fet, trenger den fukt! En krem med mattende effekt kan være spesielt aktuelt for T-sonen. Og i vintersesongen hvor den tørre huden i kinnene føles ekstra stram, kan det være lurt å bruke en nærende krem eller olje på natten, og eventuelt på dagen.

Vanlige feil for deg med blandingshud

Akkurat som de med fet hud, så er det vanlig at du forsøker tørke ut den fete t-sonen for å minske oljeproduksjonen og den glinsende overflaten. Dette forstyrrer balansen og gjør kun at talgproduksjonen og den fete huden øker. Huden jobber for å rette opp ubalansen fra den uttørkende effekten og resultatet blir motsatt av hva du ønsker.

Obs! Ikke glem at din hudtype forandrer seg med årene og ofte i takt med årstidene. Ta gjerne en hudanalyse om du er usikker på hvilken hudtype du har akkurat nå. Å bruke rette produkter for din hudtype er alfa omega for en fin og velfungerende hud.

Her finner du våre produkter for kombinert/blandingshud

Les også: Velg produkter for din hudtype

Jeg anbefaler:

Lähde Matt Hydration 24H Cream-Gel

Lumene
Les mer her

911 Pro Gel

Hey Honey
Les mer her

Aroma Cleanse Essential Cleansing Milk

Decléor
Les mer her

Puhdas Pore Polish Mineral Scrub

Lumene
Les mer her

Pores No More Pore Effect Refining Cream

Dr Brandt
Les mer her

Ultra-Matte Rebalancing Lotion

Clarins
Les mer her
Tips dine venner!