avfarging

Slik avfarger du håret ditt

Tenker du på å avfarge håret ditt, men er usikker på hvordan? Da har du kommet til rett sted! Vi har satt sammen en steg-for-steg guide for å hjelpe deg å fjerne mørkt og uønsket pigment.

NordicFeel Lifestyle

avfarging

Å endre hårfarge kan være en spennende måte å oppdatere utseendet ditt på, men noen ganger kan resultatet bli annerledes enn forventet. Enten du ønsker å gå tilbake til din naturlige hårfarge eller forberede håret for en ny farge, kan avfarging være løsningen. Her er en steg-for-steg guide som hjelper deg gjennom prosessen med å avfarge håret trygt hjemme..

Fungerer avfarging på alle hårfarger?

Avfarging er ikke alltid effektivt. Hvis du har brukt hennafarge, tidligere bleket håret og deretter farget det med svært mørke eller intense farger, eller hvis håret ditt har skader fra silikonprodukter, kan det hende at avfargingsprodukter ikke vil fungere som forventet.

Tenk på dette før behandlingen

 • Utfør en følsomhetstest 24 timer før behandlingen for å sikre at du ikke er allergisk mot produktet.
 • Avfargingsprodukter fjerner eksisterende hårfarge, men de bleker ikke håret. Hvis du ønsker en lysere nyanse enn din naturlige hårfarge, kan du vurdere å bleke håret etter avfargingsbehandlingen.

Kjøp rett produkt

 • Colour B4 Frequent Use: Anbefales for blonde til mellomblonde nyanser, nylig farget hår, eller hvis du ønsker å fjerne en uønsket nyanse.
 • Colour B4 Extra: Best for hår som har blitt farget flere ganger eller for å fjerne svært mørke eller intense farger.

For de med tykt eller langt hår, anbefales det å kjøpe to pakker for å sikre at hele håret blir behandlet jevnt.

 1. Hair Colour Remover

  ColourB4

  Extra

 2. Hair Colour Remover

  ColourB4

Steg-før-steg

Vask håret

Før du starter behandlingen må du fjerne alle spor av produkter du har i håret. Vask håret 2-3 ganger, gjerne med en detoxsjampo eller en silikonfri sjampo for å sikre deg at håret er helt rent. Ikke bruk hårkur, balsam eller noen andre produkter etter sjamponeringen. Tørk håret før du starter behandlingen.

Bland fargen

Før du blander fargen bør du ta på deg de medfølgende beskyttelsehanskene. Det kan også være lurt å beskytte klærne, dette kan du gjøre ved å åpne en svart søppelsekk, heng over skuldrene og fest med en spenne i halsen.

Nå er det tid for å blande fargen i henhold til instruksjonene. Hvis du vil bruke en pensel og fargekopp så går det bra, men tenk på å blande fargen i henhold til instruksjonene for så å helle over i fargekoppen.

Del opp håret

For å gjøre påføringen lettere kan du dele opp håret i 4 ulike seksjoner og jobbe deg nedenfra og oppover. Begynn påføringen ved røttene og og jobb deg utover for best resultat.

Varme og tid

Fargen fungerer ikke som den skal ved lave temperaturer, for å være helt sikker på at det er varmt nok anbefaler vi at du dekker håret med plastfolie. Colour B4 Frequent Use bør sitte i 30 minutter og Colour B4 Extra i 60 minutter.

Skyll håret

Det å skylle håret riktig er et av de viktigste stegene i avfargingen for at pigmentene skal fjernes helt.

Sikt den varme vannstrålen direkte mot håret og dra fingrene gjennom håret, dette vil hjelpe med å frigjøre og skylle ut fargemolekylene. Gjør dette i 5-10 minutter.

Hårkur

Påfør halvparten av den medfølgende hårkuren, skum opp og la virke i 1 minutt. Skyll håret i ytterligere 5-10 minutter. Bruk resten av den gjenværende hårkuren, skum opp og skyll ut som en vanlig sjampo.

Pleiende etterbehandling

Bruk halve etterbehandlingen og la virke i 3 minutter, bruk en kam for å gre ut håret mens produktet virker. Skyll håret grundig og gjenta med resterende etterbehandling.

Etter avfargingen

Du kan farge håret rett etter en avfarging, men vær obs på at håret kan være veldig porøst. Porøst hår drar til seg fargen raskere og du risikere å få et mørkere og flekkete hår. Bruk i så fall et halvpermanent produkt som vaskes ut på ca. 6 vask. Påfør fargen i vått hår og kontroller ofte hvordan fargen ser ut. Vent i minst 4 uker før du bruker en helpermanent farge for å la håret hvile.

Er du ikke fornøyd med resultatet av avfargingen?

Ved behov kan du gjenta behandlingen opptil 3 ganger, men pass alltid på at håret er sunt får du gjør en avfarging. Det er mildere for håret å gjøre en avfarging enn å bleke, men håret kan fortsatt bli slitt av behandlingen

Det kan finnes flere grunner til at resultatet ikke blir som du hadde tenkt deg. Hvis du har veldig mørkt hår kan det være nødvendig å gjenta behandlingen. Kanskje du har blekt håret, brukt en hennafarge eller har silikonskader på håret som gjør at avfargingen ikke gir ønsket resultat. Dessverre kan det også være at fargen sitter fast permanent i håret, ofte fordi håret var skadet når det ble farget. Det finnes behandlinger for dette, men da anbefaler vi at du går til en frisør for å unngå skader på håret.

Har du silikonskader?

Mange hårpleieprodukter bruker silikoner, noe som i seg selv ikke er dårlig for håret. Men når silikonet utsettes for høy varme kan de smelte og så legge seg som et belegg på hårstråene. Hår som har denne type skade er ofte rett og har glan, men med krusete eller krøllete tupper. Dette er dessverre vanskelig å gjøre noe med og det gjør også at avfargingen ikke fungerer som den skal.

 

Kilde: Colour B4

Tips dine venner!