avfarging

Slik avfarger du håret ditt

Tenker du på å avfarge håret ditt, men er usikker på hvordan? Slapp av, vi har satt sammen en steg-for-steg guide for å hjelpe deg å fjerne mørkt og uønsket pigment.

NordicFeel Lifestyle

avfarging

De fleste av oss har noen gang farget håret og direkte følt at fargen ikke ble riktig eller har hatt lyst til å gå fra mørkt til lyst hår raskt. Dette kan du gjøre hjemme med hjelp av en avfarging som drar ut det fargete pigmentet fra håret. Avfargingen lar deg gå tilbake til din naturlige hårfarge eller lyse opp nyansen uten at det sliter for mye på håret.

Fungerer avfarging på alle hårfarger?

Hvis du har brukt Hennafarge, tidligere blekt håret for å så farge over blekingen med veldig mørke og intense farger eller om du har silikonskader på håret, da vil ikke avfarging være effektivt.

Tenk på dette før behandlingen

Gjør en følsomhetstest 24 timer før du starter behandlingen så du vet om du tåler produktet. Avfargingen fjerner gammel hårfarge, men det bleker ikke. Vil du at håret skal bli lysere enn din naturlige hårfarge kan du følge opp avfargingsbehandlingen med en bleking.

Kjøp rett produkt

Det finnes ulike produkter for hjemme-avfarging avhengig av hvilken farge håret ditt har i dag og hvor mange ganger du tidligere har farget håret. Colour B4 Frequent Use fungerer like bra til blonde og mellomblonde nyanser, hvis du akkurat har farget håret eller om du har en uønsket nyanse. Colour B4 Extra brukes dersom håret har blitt farget flere ganger eller om farger som skal fjernes er veldig mørk eller intens.

Hvis du har tykt eller lenge lengre hår enn skulderlangt anbefaler vi at du kjøper to pakker.

Steg-før-steg

Vask håret

Før du starter behandlingen må du fjerne alle spor av produkter du har i håret. Vask håret 2-3 ganger, gjerne med en detoxsjampo eller en silikonfri sjampo for å sikre deg at håret er helt rent. Ikke bruk hårkur, balsam eller noen andre produkter etter sjamponeringen. Tørk håret før du starter behandlingen.

Bland fargen

Før du blander fargen bør du ta på deg de medfølgende beskyttelsehanskene. Det kan også være lurt å beskytte klærne, dette kan du gjøre ved å åpne en svart søppelsekk, heng over skuldrene og fest med en spenne i halsen.

Nå er det tid for å blande fargen i henhold til instruksjonene. Hvis du vil bruke en pensel og fargekopp så går det bra, men tenk på å blande fargen i henhold til instruksjonene for så å helle over i fargekoppen.

Del opp håret

For å gjøre påføringen lettere kan du dele opp håret i 4 ulike seksjoner og jobbe deg nedenfra og oppover. Begynn påføringen ved røttene og og jobb deg utover for best resultat.

Varme og tid

Fargen fungerer ikke som den skal ved lave temperaturer, for å være helt sikker på at det er varmt nok anbefaler vi at du dekker håret med plastfolie. Colour B4 Frequent Use bør sitte i 30 minutter og Colour B4 Extra i 60 minutter.

Skyll håret

Det å skylle håret riktig er et av de viktigste stegene i avfargingen for at pigmentene skal fjernes helt.

Sikt den varme vannstrålen direkte mot håret og dra fingrene gjennom håret, dette vil hjelpe med å frigjøre og skylle ut fargemolekylene. Gjør dette i 5-10 minutter.

Hårkur

Påfør halvparten av den medfølgende hårkuren, skum opp og la virke i 1 minutt. Skyll håret i ytterligere 5-10 minutter. Bruk resten av den gjenværende hårkuren, skum opp og skyll ut som en vanlig sjampo.

Pleiende etterbehandling

Bruk halve etterbehandlingen og la virke i 3 minutter, bruk en kam for å gre ut håret mens produktet virker. Skyll håret grundig og gjenta med resterende etterbehandling.

Etter avfargingen

Du kan farge håret rett etter en avfarging, men vær obs på at håret kan være veldig porøst. Porøst hår drar til seg fargen raskere og du risikere å få et mørkere og flekkete hår. Bruk i så fall et halvpermanent produkt som vaskes ut på ca. 6 vask. Påfør fargen i vått hår og kontroller ofte hvordan fargen ser ut. Vent i minst 4 uker før du bruker en helpermanent farge for å la håret hvile.

Er du ikke fornøyd med resultatet av avfargingen?

Ved behov kan du gjenta behandlingen opptil 3 ganger, men pass alltid på at håret er sunt får du gjør en avfarging. Det er mildere for håret å gjøre en avfarging enn å bleke, men håret kan fortsatt bli slitt av behandlingen

Det kan finnes flere grunner til at resultatet ikke blir som du hadde tenkt deg. Hvis du har veldig mørkt hår kan det være nødvendig å gjenta behandlingen. Kanskje du har blekt håret, brukt en hennafarge eller har silikonskader på håret som gjør at avfargingen ikke gir ønsket resultat. Dessverre kan det også være at fargen sitter fast permanent i håret, ofte fordi håret var skadet når det ble farget. Det finnes behandlinger for dette, men da anbefaler vi at du går til en frisør for å unngå skader på håret.

Har du silikonskader?

Mange hårpleieprodukter bruker silikoner, noe som i seg selv ikke er dårlig for håret. Men når silikonet utsettes for høy varme kan de smelte og så legge seg som et belegg på hårstråene. Hår som har denne type skade er ofte rett og har glan, men med krusete eller krøllete tupper. Dette er dessverre vanskelig å gjøre noe med og det gjør også at avfargingen ikke fungerer som den skal.

 

Kilde: Colour B4

Tips dine venner!